Menu

Haarlem in de prijzen bij verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland

Gepubliceerd op: 07/11/2014

Haarlem in de prijzen bij verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland

Het winkelgebied aan het Marsmanplein in Haarlem-Delftwijk is als derde geëindigd bij verkiezing schoonste winkelgebieden van Nederland.

Stichting Nederland Schoon organiseert jaarlijks een verkiezing van de schoonste winkelgebieden in Nederland. Het Marsmanplein heeft hierbij de derde plaats in de wacht gesleept. De gemeente Haarlem streek ook een derde plaats op, in de lijst van gemeentes met gemiddeld de schoonste winkelgebieden.

In de rapportcijfers moest het Marsmanplein dit jaar alleen de Kijkduin Promenade in Den Haag en de Chaamseweg in Ulvenhout (Breda) voor zich dulden. Winkelgebied Marsmanplein kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 7,8.
Met een gemiddelde score van 6,9 eindigt Haarlem op de verdienstelijke derde plaats. Hiermee laat Haarlem ten opzichte van vorig jaar Nijmegen en Apeldoorn achter zich.

Een schoon winkelgebied wordt als prettig ervaren door het winkelend publiek, volgens stichting Nederland Schoon. Het draagt bij aan een positieve beleving van het winkelgebied en het veiligheidsgevoel van bezoekers.
Ook winkeliers en gemeenten hebben hier profijt van: mensen blijven langer winkelen en spenderen meer.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)