Menu

Haarlem kijkt terug op ‘groene’ kerst

Gepubliceerd op: 26/12/2017

Haarlem kijkt terug op ‘groene’ kerst

Nu de kerstdagen tot hun einde komen, heeft Haarlem ook dit jaar geen witte kerst gehad. Het is daarmee het zevende  jaar op rij dat de ultieme kerstwens niet vervuld wordt.

Even was er rond 10 en 11 december dit jaar de hoop dat er witte kerstdagen aankwamen. Halverwege december viel er plaatselijk tot 10 centimeter sneeuw in Haarlem. Heel lang kon men niet genieten van de witte deken, drie dagen later spoelde alles weer weg door de regen.

In 2010 was dit beeld in de Haarlemse straten wel anders. Destijds was het in de week voor kerst zeer koud en sneeuwde het regelmatig. Zo lag er op de Eerste Kerstdag in Haarlem 7 tot 10 cm sneeuw, in Zuid-Limburg lokaal 30 cm.

Ook Kerstmis 2009 werd bestempeld als 'wit' in Haarlem. Op 17 en 18 december viel vooral in een strook van de kop van Noord-Holland naar Groningen in totaal 10 tot ruim 30 cm sneeuw. Ook op 20 december 2009 viel er 10 tot 20 cm in grote delen van het midden en zuiden van ons land. Tijdens de Kerstdagen begon echter de dooi, maar lag er in grotendelen van Haarlem nog een dun laagje sneeuw van 1 tot 4 cm.Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)