Menu

Haarlem krijgt koepeluniversiteit

Gepubliceerd op: 17/02/2017

Haarlem krijgt koepeluniversiteit

Na een lange raadsvergadering heeft het college van B&W besloten door te gaan met het plan voor een University College in de Koepel.

In een volle raadzaal vergaderde de Haarlemse gemeenteraad donderdagavond over het wel of niet doorgaan met de ideeën om de Koepelgevangenis open te stellen als University College. Uit de stemmingsronde bleek een stand van 18-18 raadsleden niet genoeg om tot de beslissing te komen. Drie raadsleden waren niet aanwezig tijdens de wekelijkse vergadering. 


Door de gelijke verdeeldheid moest het college van B&W zich buigen over de kwestie. Burgemeester Wienen schorste de vergadering om tot een besluit te komen en een dik uur later kwam wethouder van Spijk met de verlossende woorden. Van Spijk gaf aan dat het college in meerderheid tot de conclusie is gekomen om de plannen door te zetten. 

Haarlemse zanger Yorick van Norden reageerde op Twitter positief op het besluit. Hij noemt het een historische beslissing voor Haarlem. VVD-raadslid Anne Sterenberg verwacht dat bij de aanwezigheid van de gehele gemeenteraad de meerderheid tegen het plan zou stemmen.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)