Menu

Haarlem wederom drukste verkeersstad in de regio

Gepubliceerd op: 05/06/2019

Haarlem wederom drukste verkeersstad in de regio

Niet Amsterdam, maar Haarlem is de drukste verkeersstad in de regio. Haarlem staat zelfs op de tweede plaats op de lijst van drukste verkeerssteden in Nederland.

Dat blijkt uit een onderzoek van navigatiemaker TomTom, dat keek naar de verkeersdrukte over heel 2018. 


Automobilisten zijn in Haarlem gemiddeld 28 procent langer onderweg, als gevolg van de verkeersdrukte. Dat komt neer op 14 minuten extra reistijd op een ritje dat normaal gesproken een half uur zou duren.

In de regio ontstaan de meeste files op provinciale wegen (32%), gevolgd door de snelweg (14%). In 2018 was de drukste verkeersdag gemeten in de regio op 31 mei. Toen was het maar liefst 51 procent drukker dan gebruikelijk. Op eerste kerstdag, 25 december, was het het doorrijden geblazen, toen was het 12 procent rustiger dan gebruikelijk. Daarmee is dit ook de rustigste dag gemeten over heel 2018.

Den Haag voert de lijst in Nederland aan, met ook 28 procent langere reistijd. Amsterdam komt op plek vijf van Nederland en is zelfs iets gedaald. 

In vergelijking met andere landen doet Haarlem het nog best goed. De stad staat 133e in de wereld qua verkeersdrukte. De volledige onderzoeksresultaten zijn hier te bekijken.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)