Menu

Haarlem105 kiest voor meer verdieping met nieuwe hoofdredacteur

Gepubliceerd op: 11/02/2019

Haarlem105 kiest voor meer verdieping met nieuwe hoofdredacteur

Wessel van Opstal is de nieuwe hoofdredacteur van Haarlem105. Met zijn 27 jaar is van Opstal de jongste hoofdredacteur ooit van de regionale omroep.

Hij volgt Peter Havinga op die zich gaat richten op de commerciële activiteiten van de omroep.

Van Opstal is al sinds 2008 werkzaam bij de omroep, waar hij begon als producer van verschillende radioprogramma’s. Al snel na zijn komst bij de omroep maakt de talentvolle Van Opstal zijn eerste radioprogramma voor de zender. 


Sinds 2011 is hij verantwoordelijk voor de radio-tak binnen de omroep, waar hij samen met vijf andere collega’s voor de inhoud zorgdraagt. Nu hij de leiding van de redactie op zich neemt, is hij verantwoordelijk voor de content op televisie, radio en internet. Van Opstal studeert journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht.

Van Opstal’s visie in het kort: ‘Het nieuws verslaan kunnen we al maar er is veel concurrentie online. De komende tijd willen we de focus meer leggen op achtergronden en eigen onderzoek. Daar valt bij ons nog de nodige winst te behalen. Ook al werken we volledig met vrijwilligers denk ik dat er belangrijke slagen zijn te maken. Wat mij betreft wordt dit jaar een omslagpunt voor Haarlem105.’

Ook het bestuur van Haarlem105 is blij met het aantreden van de nieuwe hoofdredacteur. Voorzitter Valerie Vallenduuk heeft hoge verwachtingen van de jonge Van Opstal.

Haarlem105 is dé streekomroep voor Haarlem, Bloemendaal en Heemstede en is te volgen via radio, televisie, de app en internet. De eigenaar van de zendlicentie in deze stad en gemeenten is Stichting Lokale Omroep Haarlem. Met een team van vrijwilligers maakt Haarlem105 op tv, radio en internet dagelijkse nieuwsuitzendingen, nieuwsberichten en sportuitzendingen.

Foto: Valerie Vallenduuk met de nieuwe hoofdredacteur Wessel van Opstal


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)