Menu

Haarlemmer overlijdt tijdens vakantie in Lloret de Mar

Gepubliceerd op: 31/07/2019

Haarlemmer overlijdt tijdens vakantie in Lloret de Mar

Een 21 jarige Haarlemmer is om het leven gekomen tijdens een vakantie naar Spanje.

Hij was met een groep vrienden in Lloret de Mar en is daar met zware hoofdwonden gevonden op straat. Hij overleed vrijdag in een ziekenhuis in Barcelona.

Het Haarlems Dagblad berichtte dinsdag over de dood van de 21-jarige Dewi. Hij overleed vrijdagavond, nadat hij op zaterdag 20 juli vroeg in de ochtend was gevonden op straat in Lloret. Dit vertelt zijn zus Amy Moison aan NH Nieuws. "Vlak bij een club, een paar straten verderop. Hij had hele erge wonden aan zijn hoofd."

Dewi was op vakantie met vrienden en zijn broertje van zeventien. "Ze waren elkaar blijkbaar allemaal kwijtgeraakt in de stad", vertelt Amy. "De politie is, nadat Dewi was gevonden, naar het hotel gegaan om mijn andere broertje ervan op de hoogte te brengen dat Dewi met de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Barcelona was gebracht vanwege een 'val'.

Amy, haar zus en moeder zijn meteen naar Barcelona gevlogen. Dewi lag toen al in coma en had zware verwondingen aan zijn hoofd. "We hadden gehoopt dat hij nog wakker zou worden, maar zijn hersenactiviteit was toen al minimaal. Pas één dag voor zijn dood werd ons verteld dat hij met een hartstilstand is gevonden."

De familie werd in eerste instantie verteld dat Dewi van een balkon was gevallen. Daarna veranderde dat in 'een muurtje van vier á vijf meter hoog'. Dat scenario lijkt de familie onwaarschijnlijk. "Dan zou hij toch veel meer botbreuken moeten hebben en niet alleen aan zijn gezicht gewond moeten zijn?"

De familie heeft contact met het consulaat, maar wordt naar eigen zeggen niet geïnformeerd door de Spaanse politie.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)