Menu

Haarlemmers leren de geur van XTC kennen

Gepubliceerd op: 04/12/2019

Haarlemmers leren de geur van XTC kennen

Op 7 december zal het Haarlemse winkel publiek XTC ruiken.

De productie van XTC en het dumpen van het chemisch drugsafval is een groot probleem. Het vormt een gevaar voor mens en natuur. Om dit probleem aan te pakken heeft Haarlem hulp van de inwoners nodig.

Een speciaal promotieteam laat het winkelend publiek kennis maken met de geur van XTC. Het Openbaar Ministerie heeft een parfum gemaakt met de naam Xtacy. Dit parfum ruikt hetzelfde als XTC. Door de inwoners kennis te laten maken met de (anijs)geur van XTC wil de gemeente Haarlemmers aanmoedigen om bij vermoeden van drugsproductie of -dumping melding te doen bij de politie.

Burgemeester Wienen: “Het is van groot belang dat we optreden tegen de productie en dumping van drugs. De aanwezigheid van productie- en dumpinglocaties in de buurt van woningen en bedrijven is zeer gevaarlijk. Het risico op brand en ontploffingsgevaar is groot en vormt tevens een ernstige bedreiging voor de gezondheid van mens en natuur. Criminelen die dit veroorzaken moeten aangepakt worden. Steun van het publiek is daarbij belangrijk”.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)