Menu

Haarlems oudste nachtclub gaat sluiten

Gepubliceerd op: 07/01/2019

Haarlems oudste nachtclub gaat sluiten

Club Stalker sluit dit jaar haar deuren. Dat heeft de nachtclub vandaag bekend gemaakt op haar website. Wanneer de club precies gaat sluiten is nog niet bekend.

Voor Eigenaar Damir Kalkan, die de club ruim tien jaar leidde, wordt het tijd voor iets nieuws: 'Stalker is letterlijk mijn hele leven. Mijn vrouw en ik hebben elkaar daar leren kennen en bijna al mijn vrienden heb ik via de club leren kennen. Het is dus geen makkelijke beslissing geweest.' In de loop van 2019 wordt het pand omgebouwd. Er komen appartementen in het drie verdiepingen tellende gebouw.

In 1983 opende Club Stalker haar deuren. En sindsdien is de club uitgegroeid tot een begrip in de stad. Meerdere generaties Haarlemmers hebben in Club Stalker het nachtleven kunnen ontdekken. Daarnaast heeft de club aan de wieg gestaan van de carrières van veel dj's. Namen zoals The Man With No Shadow, Dirtcaps, Mike Ravelli en Miss Melera waren in het begin van hun dj-carrière vaak te vinden in Club Stalker. Daarnaast is de club ook een van de drijvende krachten achter Veerplas Festival.


Eerder vandaag kwam ook het bericht naar buiten dat een andere club gaat sluiten. Sugar Factory in Amsterdam heeft bekend gemaakt per direct te sluiten. De Amsterdamse nachtclub heeft vandaag faillissement aangevraagd. Of te hoge schulden ook een reden voor het sluiten van Club Stalker is, is niet bekend gemaakt.

De komende maanden gaat de club nadenken over een mooi afscheid. 'Ik zie een sluitingsweekend voor me waar alle artiesten die iets voor ons betekend hebben nog één keer langskomen zodat de verschillende generaties Haarlemmers op een gepaste manier afscheid kunnen nemen. Maar hoe ik dat precies ga doen, weet ik nog niet.’’, aldus Damir Kalkan op de website van de club.

Foto: Wikipedia.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)