Menu

Haarlemse Beau gaf ruim acht duizend euro uit aan FIFA

Gepubliceerd op: 25/09/2019

Haarlemse Beau gaf ruim acht duizend euro uit aan FIFA

Ruim acht duizend euro gaf de Haarlemmer Beau uit aan het spel FIFA. Hij deed dit om een zo goed mogelijk team bij elkaar te krijgen in het spel.

Hij gaf het geld uit om pakketjes te kopen voor FIFA Ulitmate Team. "De duurste is 25 euro. Verder kun je er ook voor kiezen om pakketjes van vijf of tien euro te kopen. In zo’n pakketje zitten allemaal verschillende spelers, waarbij ik dan hoop op minimaal één speler die beter is dan de spelers die ik al heb. Of op een speler die veel waard is, die kan ik dan weer verkopen voor een boel FIFA-punten. Met die punten krijg ik niet mijn geld terug, maar kan ik wel weer mijn team versterken.", zegt hij in gesprek met VICE.

De Haarlemmer gaf zelfs eens 800 euro op één dag uit. "Als mijn vriendin zag dat ik er zo veel geld op gooide, riep ze weleens: 'Jezus, doe nou eens normaal, idioot!' Ik weet ook wel dat het zonde is. Ik had ook makkelijk een seizoenkaart voor Ajax kunnen kopen van dat geld."

Toch kon hij het zich wel veroorloven. "Ik speel ook niet eens overdreven veel, ik denk ongeveer drie of vier uurtjes per dag. Ik heb ook nooit de Weekend League afgemaakt, omdat ik een eigen snackbar runde, Friet van Piet. Daarnaast werkte ik nog bij mijn pa in de vishandel, dus ik was vaak wel tachtig uur in de week aan het werk."

Zijn uitgaven beïnvloedden het leven van Beau toch enigszins. Zo zegt hij dat hij onbewust misschien wat minder uit eten gaat met zijn vriendin, of zich wat inhoudt als hij met vrienden gaat stappen. Zijn ouders hebben zelfs een keer ingegrepen. "Ze hebben wel een keer mijn pinpas afgepakt en gezegd: 'Nu is het klaar.' Dan ging ik toch weer stiekem naar de Intertoys om een PlayStation-tegoedbon te halen."

Tijdens FIFA 18 heeft Beau 5000 euro uitgegeven en bij FIFA 19 kostte het hem 8000 euro. Gaat hij ook zoveel uitgeven aan FIFA 20? "Dat ben ik niet van plan. Maar goed, dat riep ik vorig jaar ook. Ik ga in elk geval proberen om mezelf in bedwang te houden."


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)