Menu

Haarlemse coffeeshophouder en wietpionier Nol van Schaik (65) onverwacht overleden

Gepubliceerd op: 29/07/2019

Haarlemse coffeeshophouder en wietpionier Nol van Schaik (65) onverwacht overleden

De Haarlemse coffeeshopeigenaar Nol van Schaik, een van 's lands bekendste voorvechters van de legalisering van softdrugs, is onverwacht overleden. Hij was 65 jaar oud.

Hij overleed in Spanje, schrijft Haarlems Dagblad maandag. Op de Facebook-pagina van zijn fanclub wordt zijn dood bevestigd: "Met veel verdriet post ik hier dat Nol is overleden, RIP man."

Van Schaik stond aan de basis van de Willie Wortel-coffeeshops, waarvan die aan het Houtplein door z'n dochter wordt gerund. In de zomer van 2015 kwam zij in het nieuws, toen ze pal voor haar zaak van de dagopbrengst werd beroofd. De coffeeshophouder streed voor de vrije verkrijgbaarheid van cannabis, voor recreatief én medisch gebruik. Wie een doktersverklaring kon overleggen, kreeg korting op z'n softdrugs.

Van Schaik was ook een verbinder. Als bestuurslid van THC, Team Haarlemse Coffeeshops, slaagde hij er geregeld in de neuzen van Haarlemse coffeeshophouders dezelfde kant op te laten wijzen. Dat resulteerde onder meer in een keurmerk van de gemeente, waarmee bonafide eigenaren zich verzekeren van soepele controles.


Foto: NH Nieuws


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)