Menu

Haarlemse KoeplKathedraal in de race voor Europeese prijs

Gepubliceerd op: 29/08/2019

Haarlemse KoeplKathedraal in de race voor Europeese prijs

In mei van dit jaar kreeg de Haarlemse KoepelKathedraal een Europa Nostra Award uitgereikt. Met deze award op zak maakt de KoepelKathedraal nu ook kans op de publieksprijs, waaraan een geldbedrag van 10.000 euro verbonden is.

 De restauratie van de KoepelKathedraal begon in 2001 onder leiding van Van Hoogevest Architecten en is in fasen uitgevoerd. In het juryrapport van de Europa Nostra Awards wordt de werkwijze van het restauratieteam in Haarlem geprezen en waardering uitgesproken voor het toevoegen van nieuwe kunstuitingen aan de tussen 1895 en 1930 gebouwde KoepelKathedraal.

De financiering voor de restauratie werd opgebracht door het Rijk, de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem. Ook het bisdom Haarlem-Amsterdam, de parochie, diverse fondsen en veel particulieren leverden een financiële bijdrage. Daarnaast is onder de naam ‘Klim naar het licht’ een toren- en gewelventocht georganiseerd, inclusief een tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk. Meer dan 55.000 bezoekers maakten via ‘Klim naar het licht’ inmiddels al kennis met de KoepelKathedraal.

Het winnen van de publieksprijs zou een volgende erkenning zijn voor de inzet van het team dat jarenlang werkte aan de restauratie van het beeldbepalende Haarlemse gebouw, meldt de stichting achter de kathedraal. Bovendien is aan de prijs een geldbedrag van 10.000 euro verbonden, dat zal worden besteed aan de verdere restauratie en instandhouding van de kathedraal. Stemmen kan tot en met 15 september via deze website.


Foto: Klim naar het Licht / KoepelKatedraal


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)