Menu

Haarlemse oceaanroeiers gehuldigd in Londen

Gepubliceerd op: 29/04/2019

Haarlemse oceaanroeiers gehuldigd in Londen

Het Nederlandse oceaan roeiteam 'The Dutch Atlantic Four' heeft afgelopen vrijdag de eerste prijs in ontvangst mogen nemen voor het winnen van de zwaarste roei race ter wereld: Atlantic Challenge.

Dit is een roeirace van vijfduizend kilometer waarbij de Atlantische oceaan wordt over geroeid van La Gomera, Canarische Eilanden naar Nelson’s Dockyard, Antigua.

De vier Haarlemmers wisten de race te winnen door op 16 januari 2019 in 34 dagen 12 uur en 9 minuten als eerste van de 28 teams aan te komen in Antigua. Het team lag na dag 1 van de race op kop en deze positie hebben ze niet meer uit handen gegeven. Hiermee zijn zij het eerste Nederlandse team ooit dat de race wist te winnen.

De mannen hielden een dagschema aan van afwisselend 2 uur roeien en 2 uur rust. Ze aten ongeveer achtduizend kcal aan gevriesdroogde maaltijden per persoon per dag en filterde zeewater naar drinkwater middels een watermaker. Energie die nodig was voor het aansturen van de watermaker en auto pilot werd opgewekt door zonnecollectoren. Onderweg is het team verrast door bezoekjes van walvissen, scholen dolfijnen, zeeschildpadden en vliegende vissen.

Tijdens de ceremonie waren teams van over de hele wereld aanwezig in het Mayfair hotel in London. Ieder team wat deelnam aan de race kreeg een staande ovatie. Het broederschap ontstaan tussen de deelnemende teams was tijdens de feestelijkheden goed te merken. Met hun bijzondere overwinning heeft het roei team veel Nederlandse roeiers weten te inspireren. Zo hebben er meerdere Nederlandse teams zich ingeschreven voor de volgende Race. De race van dit jaar is te volgen via de Race tracker op de site van Atlantic Campaigns.

Foto bovenaan: Atlantic Campaigns
Foto's onderaan: Ben Duffy


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)