Menu

Haarlemse stichting in de race voor 'Appeltje van Oranje'

Gepubliceerd op: 06/01/2020

Haarlemse stichting in de race voor 'Appeltje van Oranje'

Het Haarlemse 'Bedrijf en Samenleving' dingt mee voor een Appeltje van Oranje.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten uit het land die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving.

Bedrijf en Samenleving helpt jongeren die het niet helemaal lukt om een geslaagde overgang naar volwassenheid te maken. Probleemjongeren verlaten vaak vroegtijdig school, raken werkloos, belanden in de criminaliteit of op straat. Stichting Bedrijf en Samenleving geeft hen een duwtje in de rug om de goede kant uit te gaan.

Het project 'Time 2 Shine' van de stichting stimuleert en ontwikkelt maatschappelijke projecten, gericht op de terugkeer naar school, huisvesting en welzijn. Dit doen ze in samenwerking met een mentor uit het bedrijfsleven. De mentor helpt bij de overgang naar een zelfstandig leven door bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten en het zoeken naar werk. Jongeren krijgen hiermee vertrouwen en eigenwaarde terug, aldus de stichting.

Het project van Bedrijf en Samenleving is het enige project uit onze regio dat genomineerd is. Tot 16 januari is er de mogelijkheid om te stemmen op alle projecten via de website van het Oranjefonds. In mei reikt Koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)