Menu

Haarlemse VVD hangt 'zoenposters' op

Gepubliceerd op: 14/03/2018

Haarlemse VVD hangt 'zoenposters' op

De Haarlemse VVD brengt zoenposters in het straatbeeld.


De poster toont twee zoenende mannen met de tekst ‘In ons Haarlem mag je je jezelf zijn – intolerant tegen intolerantie’. De initiatiefnemers uit de gemeenteraadsfractie, Wouter Rutten en Anne Sterenberg en kandidaat-raadslid Robert-Jan Baars gaan de posters woensdagmiddag plakken. De posters komen op plekken die door de gemeente zijn aangewezen als ‘vrije plakplaatsen’ voor de verkiezingen.

‘Zonder zichtbaarheid geen acceptatie’, zegt Rutten die ook voor de komende verkiezingen kandidaat is. ‘Feit is dat als partners van het gelijke geslacht onderling affectie tonen in het openbaar dat nog altijd als veel aanstootgevender wordt gezien dan wanneer hetero’s dat doen. Daarnaast weten we dat er Haarlemmers zijn die zich op relationeel of seksueel gebied onvrij of zelfs onveilig voelen, bijvoorbeeld bij het aangaan van een relatie met iemand van een andere religie’.

De Haarlemse VVD wil daarom dat de gemeente Haarlem zijn verantwoordelijkheid neemt en een campagne start die duidelijk maakt dat je in Nederland je eigen partner kiest.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)