Menu

Handhaving rookverbod in horeca vanaf 1 april 2020

Gepubliceerd op: 18/10/2019

Handhaving rookverbod in horeca vanaf 1 april 2020

De overheid gaat het verbod op rookruimtes in de horeca vanaf 1 april 2020 handhaven.

Een overtreding van het verbod kan een boete opleveren van 600 euro. Bij elke nieuwe overtreding wordt de boete voor de horecaondernemer verhoogd, tot uiteindelijk 4500 euro bij de vierde overtreding, meldt NOS vrijdag.

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid is tot dit besluit gekomen na een rechterlijke uitspraak eind vorige maand, die de rookruimtes met onmiddellijke ingang verbood. Blokhuis had in eerste instantie met de branche afgesproken dat de horecaondernemingen tot 2022 de tijd hadden, maar dat kan door de uitspraak niet meer.

De uitspraak geldt voor alle horeca-inrichtingen, zoals cafés, discotheken, coffeeshops, shishalounges, concertzalen, hotels en restaurants. Zij worden geacht hun rookruimte zo snel mogelijk te sluiten. Doen ze dat niet, dan worden ze hier bij inspecties tot 1 april op aangesproken. Na die datum krijgen ze een boete.

Blokhuis gaat vanwege de uitspraak ook onderzoeken of rookruimtes in de (semi-)publieke sector en openbare gebouwen per 2021 kunnen worden afgeschaft. Ook wil hij rookruimtes op alle werkplekken in 2022 sluiten als dat haalbaar is.


Meer Regio

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)