Menu

Heemstede en Bloemendaal willen garanties over afvalverwerking

Gepubliceerd op: 01/08/2019

Heemstede en Bloemendaal willen garanties over afvalverwerking

De gemeenten Heemstede en Bloemendaal hebben bij de gemeente Amsterdam aangedrongen op het nakomen van de afspraken die zijn gemaakt over het verwerken van restafval door het Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB).

Dat meldt de Heemsteedse Courant woensdag. 

In juli ontstonden er problemen bij de afvalverwerker. Begin juli zette AEB vier van de zes ovens uit, omdat de veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd en er noodzakelijk onderhoud moest worden uitgevoerd. Toen bleek ook dat het bedrijf in financieel zwaar weer was beland.


Door het sluiten van de ovens dreigde er niet alleen in Amsterdam een probleem, ook veel omliggende gemeenten brengen hun afval naar AEB voor verdere verwerking, waaronder de gemeenten Haarlem, Heemstede en Bloemendaal.

De gemeente Amsterdam heeft inmiddels toegezegd dat het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval en de warmtelevering op korte en lange termijn wordt gegarandeerd. De colleges van Heemstede en Bloemendaal hebben er samen met de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer en Diemen bij de gemeente Amsterdam op aangedrongen dat deze toezegging wordt uitgebreid naar alle inwoners van de gehele regio die afhankelijk zijn van de diensten van het AEB. De gemeente Amsterdam is eigenaar van de afvalverwerker.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)