Menu

Heemstede start campagne voor hulp bij geldproblemen

Gepubliceerd op: 17/06/2019

Heemstede start campagne voor hulp bij geldproblemen

Gemeente Heemstede doet mee met de landelijke campagne 'Kom uit je schuld'.

Veel Nederlanders hebben geldproblemen, maar wacht gemiddeld 5 jaar met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt de schuld ruim 10 keer zo hoog.

Op de speciale website delen mensen hun ervaringen. Zoals Elsmainy (27) die jarenlang op afbetaling kocht en haar schulden zag oplopen tot vele duizenden euro's. Pas toen ze een kind kreeg, realiseerde ze zich dat ze iets aan haar schulden moest doen en kwam ze in actie.

Inwoners van Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort kunnen hiervoor terecht bij de gemeente Haarlem. Op werkdagen kunnen zij bellen naar 14 023 en vraag naar team Schulddienstverlening. Online is meer informatie te vinden op de website van de gemeente Haarlem.

Inwoners uit Heemstede en Bloemendaal die eerst met iemand willen praten over welke hulp het beste bij hen past kunnen ook terecht bij het maatschappelijk werk van de gemeenten Heemstede en Bloemendaal. Dit wordt uitgevoerd door WIJ Heemstede. Zij kunnen ook helpen bij het invullen van de aanvraag schulddienstverlening. Bellen voor een afspraak kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 via 023-205 08 89 of per e-mail naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)