Menu

Heemsteedse Maxime wordt coureur Vattenfall Solar Team

Gepubliceerd op: 22/05/2019

Heemsteedse Maxime wordt coureur Vattenfall Solar Team

De Heemsteedse Maxime Croft wordt een van de coureurs van het Vattenfall Solar Team.

Het zonneraceteam uit Delft maakte woensdag de drie coureurs bekend die dit najaar achter het stuur van zonneauto NunaX kruipen tijdens het WK Zonneracen in Australië, de Bridgestone World Solar Challenge. Op circuit Zandvoort raceten de drie kersverse coureurs woensdag 22 mei tegen elkaar als eerste training.  


Maxime vormt samen met Max van der Waals en Tom Salden zij het zonneraceteam. De drie studenten mogen dit najaar de zelfgebouwde zonneauto van het Vattenfall Solar Team 3000 kilometer door de outback van Australië loodsen. Na zeven wereldkampioenschappen in het verleden, is de druk op de coureurs om dit jaar weer te winnen hoog.

Woensdag werden de coureurs officieel aan pers en publiek gepresenteerd op circuit Zandvoort. Daar namen de studenten plaats achter het stuur van een zonneauto voor een tijdrace op Nederlandse bodem. De coureur met de snelste tijd mag achter het stuur zitten tijdens de kwalificatierace voorafgaand aan de Solar Challenge.

Omdat de nieuwste zonneauto van het team, NunaX, nog niet klaar is, werd voor deze race zonneauto een eerdere model, Nuna9S, uit de opslag gehaald. Elke coureur reed een eigen ronde over het circuit in de winnende zonneracewagen. Uiteindelijk was student elektrotechniek Tom Salden uit Nieuwveen de snelste van de drie coureurs. Hij mag straks in Australië de kwalificatierit gaan rijden. In de race die volgt zullen alle drie de coureurs per toerbeurt de NunaX besturen.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)