Menu

Hennepkwekerij ontdekt na brand Paul Krugerstraat

Gepubliceerd op: 20/02/2019

Hennepkwekerij ontdekt na brand Paul Krugerstraat

Een pand aan de Paul Krugerstraat is gisteren voor onbepaalde tijd gesloten.

Afgelopen vrijdag is er door politie en brandweer een hennepkwekerij ontdekt, nadat er brand uitbrak in het pand. Burgemeester Wienen is tot dit besluit gekomen op grond van de Opiumwet.

In de woning waar afgelopen vrijdag brand uitbrak, werd door brandweer en politie een hennepkwekerij met 129 hennepplanten aangetroffen. Door de aanwezigheid van de hennepkwekerij, het feit dat door illegaal aftappen van stroom vermoedelijk de brand is ontstaan en de omgeving aan gevaar is blootgesteld heeft de burgemeester besloten de woning te sluiten. 

De woning bevindt zich in het gebied waar project Lelie actief is. Binnen dit project werken verschillende overheidsorganisaties samen om georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Burgemeester Wienen merkt deze professionele hennepkwekerij aan als een ernstige verstoring van de openbare orde. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie meent de gemeente ook krachtig, eenduidig en consequent op te moeten treden in de strijd tegen de georganiseerde hennephandel.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)