Menu

HFC kijkt uit naar eerste bekeravond in eigen huis

Gepubliceerd op: 27/10/2019

HFC kijkt uit naar eerste bekeravond in eigen huis

140 jaar na oprichting beleeft Koninklijke HFC een primeur. Dinsdag spelen de Haarlemmers voor het eerst 's avonds een KNVB-bekerwedstrijd op het eigen veld.

De tegenstander is ook een bijzondere: buurman Telstar is voor het eerst de opponent in een officiële wedstrijd, meldt NH Nieuws.

Omdat er tot dit jaar nog geen lichtmasten rond het hoofdveld stonden, bleef de thuishaven van HFC volgens de licentiecommisie van de KNVB ongeschikt voor bekerwedstrijden. Het overgrote deel van de duels werd daardoor bij de tegenstander afgewerkt. Alleen de wedstrijd tegen FC Eindhoven in 2015 (3-2 winst) speelde HFC in eigen huis, maar deze wedstrijd vond 's middags plaats. "We hebben pas sinds de laatste jaren te maken met eisen op dat gebied", zegt vice-voorzitter Henk Driessen. "Voorheen speelden we in de districtsbeker, op een ander veld waar we wél verlichting hadden. Dat veld voldoet volgens de licentiecommissie óók niet aan de eisen."

De afgelopen twee edities verloor Telstar al eens in een bekerwedstrijd van een amateurclub. Vorig jaar werd de ploeg met 5-0 verslagen door AFC. Een jaar eerder won VVSB ook al met ruime cijfers (4-1). Driessen kan de hoop op een stunt dan ook niet onderdrukken: "Ze draaien goed, maar wij zijn zeker niet kansloos. We spelen hier op natuurgras, dat is Telstar niet gewend." Trainer Gertjan Tamerus deelt de opvatting van de voorzitter: "Anders kun je net zo goed niet spelen. Tegen de profs hebben amateurclubs niet veel te verliezen. Het zou kunnen dat Telstar daar wat nerveus van wordt."


Foto: NH Nieuws


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)