Menu

Inspraak Haarlem Oostpoort begint in juni

Gepubliceerd op: 23/05/2019

Inspraak Haarlem Oostpoort begint in juni

Gemeente Haarlem wil graag weten wat de Haarlemmers vinden van de concept ontwikkelvisie van Haarlem Oostpoort.

Aankomende maand begint daarom de inspraakprocedure. De reacties worden gebruikt bij de uiteindelijke besluitvorming in de gemeenteraad in het najaar.

Haarlem Oostpoort moet het het nieuwe visitekaartje van de stad worden. De ambitie is het realiseren van een nieuw compact, stedelijk woon- en werkgebied. Een nieuwe stadsentree voor Haarlem vlakbij station Spaarnwoude. Door de gunstige ligging vlakbij uitvalswegen, Station Spaarnwoude en de bushaltes heeft het gebied potentie om uit te groeien tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied, inclusief groenvoorziening.

Vanaf 7 juni is het zes weken lang mogelijk om de concept ontwikkelvisie in te zien en je mening erover te geven. Op zaterdag 29 juni wordt het plan toegelicht in brasserie Oostpoort aan de Diakenhuisweg 1 in Haarlem tussen 11.00 uur en 13.00 uur.

Na afloop van de inspraaktermijn worden alle reacties betrokken bij de definitieve ontwikkelvisie Oostpoort ten behoeve van vaststelling door de gemeenteraad in het najaar. Vervolgens wordt deze visie vertaald in een ontwikkelstrategie over de concrete uitwerking en realisatie voor zowel de korte als lange termijn.

De concept ontwikkelvisie Oostpoort is vanaf donderdag hier in te zien.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)