Menu

Inwoners Overveen overwegen juridische stappen vanwege overlast treinen F1

Gepubliceerd op: 27/10/2019

Inwoners Overveen overwegen juridische stappen vanwege overlast treinen F1

Een groep inwoners van Overveen overweegt juridische stappen om te voorkomen dat er meer treinen gaan rijden tussen Haarlem en Zandvoort tijdens de Dutch GP.

De extra treinen zijn cruciaal om in mei 2020 honderdduizenden bezoekers van en naar het circuit te krijgen.

Een aantal inwoners van Overveen wilt niet wachten op eventuele toezeggingen van de gemeente of organisatie. Ze richten een stichting op die 'alle juridische mogelijkheden' onderzoekt om te voorkomen dat de extra treinen er komen. In de raad is eerder al gesproken over de mogelijke plaatsing van geluidswerende schermen, maar niemand wil de kosten hiervoor ophoesten.

Om meer treinen te laten rijden zijn een aantal aanpassingen nodig, onder meer voor de stroomvoorziening. Maar in Overveen zijn ze bang voor veel overlast van passerende treinen, plus een overweg midden in het dorp die elke 6 minuten dicht gaat. Bij 24 treinbewegingen per uur zal deze een groot deel van de tijd, of misschien zelfs wel permanent, afgesloten zijn, meldt RTL Nieuws.

Het gemeentebestuur begrijpt de onrust, maar is wel blij met de investeringen die nu ineens mogelijk zijn. "De Formule 1 geeft ons nu wel de kans dat er zo’n enorme investering in het spoor mogelijk is", zegt D66-gemeenteraadslid Sacha Kuijs tegenover RTL. "Dit is een kans die we moeten grijpen, ondanks de overlast die het kan veroorzaken."


Foto: Haarlem105/Daan van Boerdonk


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)