Menu

Jan van Goyenstraat in Heemstede stroomt vol met kinderen voor Sint op het dak

Gepubliceerd op: 18/11/2019

Jan van Goyenstraat in Heemstede stroomt vol met kinderen voor Sint op het dak

De Jan van Goyenstraat in Heemstede stroomde zondagavond traditiegetrouw weer vol met kinderen om Sinterklaas en zijn pieten te bewonderen op het dak van een van de panden in de winkelstraat.

Sinterklaas en zijn gevolg beklommen het huis en dat merkte ook onze verslaggever Bas van der Schuit, die mee het dak op ging.

Het is de enige plek in Nederland waar de Goedheiligman op het dak is te bewonderen. Dat gebeurt al tientallen jaren, meldt verslaggever Bas van der Schuit. "Ja, ik denk dat die traditie al zestig jaar oud is", zegt Sinterklaas in de reportage. "Er zijn ouders die als kind al hier kwamen. Dit is voor hen ook een magisch moment. En als ik dan van beneden af het geluid naar boven hoor komen, net als in een stadion, dan krijg ik kippenvel. Dat iedereen de moeite heeft genomen hier naartoe te komen. "

Normaal gaan Sint en pieten stilletjes te werk als de kinderen liggen te slapen. Nu kunnen ze hun helden toezingen. En dat deden ze uit volle keel. Luister de hele reportage bovenaan de pagina.

Foto's: Haarlem105/Bas van der Schuit


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)