Menu

Jolanda Beyer wordt algemeen directeur Patronaat

Gepubliceerd op: 22/10/2019

Jolanda Beyer wordt algemeen directeur Patronaat

Jolanda Beyer gaat aan de slag als algemeen directeur van poppodium Patronaat.

Dat meldt Het Parool


Beyer zal haar functie uitvoeren naast de huidige directeur Jeroen Blijleve, die zich meer wil gaan richten op de programmering en de ontwikkeling van het podium tot een bredere muziekorganisatie in de stad. Beyer zal zich als algemeen directeur vooral richten op de operationeel zakelijke kant van de organisatie.

Directe aanleiding voor een algemeen directeur is de komst van het popcentrum op het slachthuisterrein. "Dat is een dermate groot project, dat vraagt dat ik daar ook veel tijd in steek. De afgelopen jaren heb ik uit bezuinigingsoverwegingen steeds meer taken binnen het Patronaat op mij genomen. Dat houdt op een gegeven moment op.”, zei Blijleve in mei tegen Haarlems Dagblad.

Beyer begon in december 2012 bij De Balie in Amsterdam. In haar tijd als zakelijk directeur nam ze onder meer het initiatief om een maand betaald partnerverlof in te voeren voor medewerkers. Daarmee liep De Balie voor op andere bedrijven binnen de culturele sector. Volgens Beyer droeg de uitbreiding van het partnerverlof bij aan de emancipatie van zowel mannen als vrouwen, zei zij eerder tegen Het Parool.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)