Menu

Jong Haarlems talent strijdt weer op HIT

Gepubliceerd op: 06/05/2019

Jong Haarlems talent strijdt weer op HIT

Het is voorjaar in Haarlem. Dat betekent traditiegetrouw dat het Haarlems Interscholair Toernooi HIT weer losbarst.

Leerlingen van verschillende Haarlemse scholen nemen het dinsdag 7 mei tegen elkaar op in de Toneelschuur. De categorieën zijn Dans en Kleinkunst. Beeldende kunst is dagelijks voor iedereen te bewonderen op de locatie van Hart aan de Kleine Houtweg. De prijswinnaars in deze categorie worden bekendgemaakt op 14 juni.


In april waren er al finaleavonden in het Patronaat. In de categorie singer-songwriter ging de winst naar het duo Milan en Cheyenne van het Coornhert Lyceum. Bij de bands ging dit jaar de winst naar de band Taken, ook van het Coornhert Lyceum. Ze mochten allebei optreden tijdens Bevrijdingspop in de Hout op het Plein van de Vrijheid. Op het grootste bevrijdingsfestival van Nederland stonden dit jaar ook op het podium Yorick van Norden en gitaar-virtuoos Gyo Kretz. Zij zijn allebei oud HIT-finalisten.

De HIT-finales klassieke muziek en Spoken word/Poëzie werden gestreden in de Philharmonie. De avond werd gepresenteerd door Dieuwertje Blok. De winnaar bij klassiek was marimba-speler en Coornhert-leerling Kees Nienhuis. Bij de finale Spoken word/Poëzie was de jury het meest onder de indruk van Lars Muller van het Stedelijk Gymnasium.

Het HIT wordt georganiseerd door Hart en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem. De belangrijkste doelstelling van het HIT is om jongeren de kans te geven hun talent te ontwikkelen. Ook je leren presenteren op professionele Haarlemse podia aan een breed publiek hoort daarbij.

Het HIT staat gepland op dinsdag 7 mei in de Haarlemse Toneelschuur. De laatste finaleavond van het HIT is de laatste categorie Theater en staat gepland in de Toneelschuur op dinsdag 11 juni.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)