Menu

Joyrider rijdt kebabzaak binnen in Zandvoort

Gepubliceerd op: 01/09/2017

Joyrider rijdt kebabzaak binnen in Zandvoort

Een 14-jarige jongen uit Zandvoort is in de nacht van donderdag op vrijdag met een personenauto een kebabzaak in Zandvoort binnengereden, daarbij is één persoon gewond geraakt.

De bestuurder is aangehouden door de politie. Een eveneens minderjarige medepassagier is niet gevonden door agenten.

Agenten zagen de wagen met enkel stadslicht om 2.05 uur over de Zandvoortselaan rijden in de richting van Bentveld. Kort daarop doofde de bestuurder alle verlichting van zijn wagen en voerde zijn snelheid tegelijkertijd op naar circa 90 kilometer per uur.

De politie gaf de bestuurder daarna een stopteken, maar daar werd niet op gereageerd. Na een korte achtervolging miste de bestuurder een bocht. Hij reed vervolgens via een plantenbak, een geparkeerde scooter en een terras de kebabzaak binnen.

Een personeelslid raakte gewond toen hij over de toonbank probeerde weg te springen voor de auto. Hij kwam daarop terecht in een trapgat en viel naar beneden. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder en de bijrijder probeerden te ontvluchtten, de bestuurder kon echter worden achterhaald door de agenten. Hij had de auto van zijn ouders meegenomen voor zijn dollemansrit.


Meer Regio