Menu

Justitie gaat Hells Angels ook financieel aanpakken

Gepubliceerd op: 13/06/2018

Justitie gaat Hells Angels ook financieel aanpakken

Justitie wil drie kopstukken van de Haarlemse chapter van de Hells Angels die worden vervolgd voor zware misdrijven ook hun criminele winsten afnemen.

Dit meldden de aanklagers vanochtend in de beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. 


De R., Van der H. en L. worden verdacht van geweldpleging, afpersing, brandstichting, bedreiging, wapenbezit en het leiding geven aan een criminele organisatie. Zij zijn samen met een clublid dat een kleinere rol vervulde, de laatsten die horen welke strafeis justitie voor hen in petto heeft. Tegen vijf andere leden en de vriendin van De R. eiste het Openbaar Ministerie (OM) eerder straffen tot 42 maanden cel.

De officieren van justitie beklemtoonden vandaag niets te geloven van de verhalen over "grootspraak en vriendenhumor". "Deze verdachten hebben maandenlang niets gezegd en pas mondjesmaat vragen beantwoord toen ze het gehele strafdossier kenden." Ook memoreerden zij dat veel getuigen nog altijd te bang zijn om verklaringen tegen de Hells Angels af te leggen. De ontkenningen noemden zij "niet onderbouwd en vooral beredeneerd". bron: NH Nieuws


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)