Menu

Kamasi Washington: Jazz van de toekomst

Gepubliceerd op: 08/08/2018

Kamasi Washington: Jazz van de toekomst

Maandagavond was Haarlem 105 aanwezig bij het concert van de vernieuwende jazzsaxofonist Kamasi Washington uit Los Angeles in het openlucht theater Caprera in Bloemendaal.

Zo’n 184 minuten muziek met een laag improvisatiegehalte, maar waar de muzikanten elkaar de ruimte geven en op de juiste momenten reageren en waar nodig de boel lekker opstoken. Opmerkelijk is dat hij voornamelijk werkt met vrienden uit zijn eigen buurt Inglewood uit L.A. zoals de fenomenale bassist Miles Mosley. Maandagavond waren ook al die “oude” vrienden present bij zijn concert en zelfs zijn vader, die ook jazzmuzikant is, verscheen op het podium.

Met de bezetting van twee drummers, een trombonist, een pianist en een zangeres wist hij een orchestrale sound neer te zetten met minimale middelen. Met o.a. nummers van zijn laatste dubbel CD Earth and Heaven en ook onbekende nieuwe nummers, kreeg hij het voltallige publiek enthousiast. Zijn muziek weet veel jong publiek te trekken en mensen die helemaal niet van jazz houden. Daarom is zijn muziek de jazz van de toekomst!


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)