Menu

Kermis Zaanenlaan veilig bevonden

Gepubliceerd op: 25/04/2019

Kermis Zaanenlaan veilig bevonden

Gisteren heeft de brandweer een aantal veiligheidsprocedures getest en is de kermis aan de Zaanenlaan veilig bevonden.

Een brandweerauto reed daarbij probleemloos tussen de kermisattracties door, de kabels zijn goed weggewerkt er en is voldoende afstand tussen de wagens en de woningen. Volgens burgemeester Jos Wienen van Haarlem is de kermis aan de Zaanenlaan dit jaar veilig.

Een aantal attracties is van de Zaanenlaan naar het aangrenzende park verplaatst. Toch blijft een deel van de voornamelijk speel- en eettenten aan de huizenkant staan. Maar uit de schouw van de hulpdiensten is volgens Wienen gebleken dat ze in geval van calamiteiten niet in de weg staan, meldt NH Nieuws woensdag.

"Het betekent overigens niet dat iedereen daar tevreden mee is", erkent Wienen, "want er zijn mensen die het liever nog wat verder weg hebben, maar het voldoet aan de eis." Er moet een meter afstand zijn met de erfafscheiding om er langs te kunnen lopen.

Er is op de eerste dag van de 11 dagen durende kermis in Haarlem-Noord één klacht van een buurtbewoner binnengekomen. Die klacht ging over hinderlijke bastonen. "Er is toen een speaker net wat anders geplaatst en toen was dat probleem verholpen", aldus burgemeester Wienen tegenover NH Nieuws.


Foto: Haarlem105/Twan Kliek


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)