Menu

Klassiek concert in Draaiorgelmuseum Haarlem

Ook in 2014 presenteert het Draaiorgelmuseum Haarlem ieder kwartaal een Klassieke Middag tijdens de openingsuren van het museum op de zondagmiddag.

De middagen worden zeer goed bezocht en worden door de bezoekers erg gewaardeerd. Op de orgels uit de museumcollectie, en soms met één of meerdere gastorgels, wordt klassieke en lichtklassieke muziek ten gehore gebracht.

De eerste Klassieke Middag van dit jaar vindt plaats op zondag 26 januari tussen 14.00 en 16.00 uur en krijgt een bijzonder karakter. Het draaiorgel 'De Lekkerkerker' van de Stichting tot behoud van de Lekkerkerker uit Gouda treedt op als gastorgel maar begeleidt ook organist/zanger John van Kleef in het nummer 'A whiter shade of pale'.

Het kleine draaiorgel 'Harlekino' van Adrie en Riet Vergeer uit Gouda brengt enkele werkjes van Mozart en Haydn ten gehore. Deze muziekwerkjes werden gecomponeerd voor de orgelspeelwerken in klokken. John van Kleef zal op het Compton Theaterorgel improviseren op de door de draaiorgels gespeelde muziekstukken.

Ook de orgels uit de museumcollectie zullen (licht)klassieke werken ten gehore brengen waarbij het majestueuze Kunkelsorgel zich zal laten horen. 

Zondag 26 januari, Draaiorgelmuseum Haarlem, Küppersweg 3 in de Haarlemse Waarderpolder. Het museum is gratis te bezoeken en geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

foto: Ad Timmers

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)