Menu

Koning Willem-Alexander bezoekt Schalkwijk

Gepubliceerd op: 18/01/2018

Koning Willem-Alexander bezoekt Schalkwijk

Gistermiddag heeft koning Willem-Alexander een werkbezoek gebracht aan de stadsdeel Schalkwijk in Haarlem.

Gistermiddag heeft koning Willem-Alexander een werkbezoek gebracht aan het stadsdeel Schalkwijk in Haarlem. Tot het allerlaatste moment was dit geheim gehouden, iedereen was in de veronderstelling dat minister Koolmees zou komen, maar een half uur van te voren bleek het de koning te zijn.

Als eerste bezocht de majesteit wijkcentrum De Ringvaart waar hij verwelkomd werd door burgemeester Jos Wienen. Vervolgens kreeg de koning een rondleiding door het centrum en sprak met vertegenwoordigers van wijkraden en welzijnsorganisaties. Als laatste werd het initiatief TripleThreaT bezocht, een stichting waar de focus ligt op het stimuleren van jongeren in hun passies. Ze willen de jeugd uit de wijk op een positieve manier richting volwassenheid helpen. Dit doen ze door middel van basketbal, lifestyle en dans.

De koning heeft al meer van dit soort werkbezoeken gedaan. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven is de majesteit al eerder geweest. De doelstelling van de bezoeken is om met mensen uit de wijken in gesprek te gaan en er achter te komen of men zich thuis voelt in hun wijk.

Foto: bezoek koning aan TripleThreaT, credits: Goes Pr @ Entertainment


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)