Menu

Kunstlijn 2014

Van 31 oktober tot 2 november is het weer zover: ruim 300 kunstenaars in en om Haarlem stellen hun deuren open tijdens de 29e Kunstlijn en Kunstlijn bij Casca in de Luifel en Atelier Max Koning met Joos van Vlijmen en Max Koning.

Sinds een aantal jaar exposeren kunstenaars bij Casca in de Luifel aan de Herenweg 96 in Heemstede. De hoge wanden in de foyer lijken wel gemaakt om kunst te exposeren. De wisselende tentoonstellingen zijn populair bij bezoekers en exposanten. 
Het tentoonstellings-beleid is – nog steeds - in handen van kunstenaar Max Koning, beeldend kunstenaar in Overveen en teken- en schilderdocent bij Casca. Door zijn kennis en deskundigheid staat hij garant voor kwaliteitstexposities. Hij zoekt de kunstenaars persoonlijk uit en nodigt ze uit om te exposeren. 
 
In het kader van de Kunstlijn 2014 organiseert Casca de expositie Materie / Materiaal, met deze keer werk van twee beeldend kunstenaars. 
De tentoonstelling zal bestaan uit werk van edelsmid/beeldhouwer Joos van Vlijmen en werk van beeldend kunstenaar Max Koning zelf. 
Een Kunstlijn wordt getrokken van de Luifel in Heemstede naar het atelier van Koning aan de Korte Zijlweg 9b te Overveen waar een voortzetting van het werk te zien zal zijn.
 
En verder natuurlijk een unieke happening, waar musea, galeries en chambres d’amis aan meedoen. Ook bekende winkelstraten in de Haarlemse binnenstad geven kunstenaars de gelegenheid hun werk te tonen. Kortom, een toonaangevend evenement, met dit jaar als thema ‘Een Kwestie Van Smaak’.
 
Wat is er verder te zien?
Werken met twee gezichten in het Provinciehuis, Spirits & Trophies in de Philharmonie, Met Smaak Gekleed in de Gravenzaal van het Stadhuis, SMAAK! in het Noord-Hollands Archief, PierLala in Galerie de Meerse in Hoofddorp, een KinderKunstlijn in het Raadhuis Heemstede, Onze Bomen bij Buitenplaats Beeckestijn en lichtobjecten en modeshows in de Lichtfabriek. En natuurlijk alle open ateliers!
 
28 oktober verschijnt de Kunstlijnbijlage in het Haarlems Dagblad.

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)