Menu

LaMoer #6 met Jelmer Mommers en Olaf Koens

Gepubliceerd op: 20/11/2019

LaMoer #6 met Jelmer Mommers en Olaf Koens

LaMoer, dé talkshow over boeken, is op donderdag 21 november terug in het Patronaat.

LaMoer, dé talkshow over boeken, is op donderdag 21 november terug in het Patronaat. Tijdens deze zesde editie in het Patronaat is onder meer journalist Olaf Koens te gast.

Presentator Ronald Kerstma gaat in gesprek met Alma Mathijsen. Zij schreef drie romans, een novelle, een verhalenbundel, zes toneelstukken en samen met haar moeder Marita Mathijsen schreef ze het geschenk voor de Maand van de Geschiedenis. Begin november verschijnt haar nieuwe boek Ik wil geen hond zijn.

Onderzoeksjournalist Jelmer Mommers van de Correspondent geeft een mini-college over ons klimaat aan de hand van zijn boek Hoe gaan we dit uitleggen? We kunnen soms het gevoel hebben dat de problematiek te groot is om aan te pakken, ten onrechte schrijft Mommers. Het is tijd dat we in actie komen en daar zijn voldoende handvatten voor.

Aimee de Jongh, is een prijswinnende animator, stripauteur en illustrator. Aan de hand van een aantal tekeningen vertelt ze over haar nieuwste graphic novel Taxi! Verhalen vanaf de achterbank.

RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens oogstte in 2014 veel bewondering voor zijn indringende verslag van de MH17-ramp. Tegenwoordig woont hij in Istanbul en doet hij verslag van het Midden-Oosten. De focus in het nieuws ligt vaak op mensen, maar wat gebeurt er met dieren in oorlogstijd? In zijn lezing, gebaseerd op zijn bestseller Paarden vliegen businessclass, beschrijft hij hoe dieren ook partij worden in oorlogen: van ooievaars die voor spion worden aangezien tot wonderbaarlijke ontsnappingen.

Daarnaast zoals gebruikelijk een aantal boekentips van Bertram Koeleman, van boekhandel De Vries Van Stockum.

Donderdagavond 21 november om 20:00 uur in het Patronaat. Mocht je er niet bij kunnen zijn, Haarlem105 zendt de talkshow begin december uit.


Foto: LaMoer


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)