Menu

Langste Dag Challenge: Fietstocht door heel Noord-Holland

Gepubliceerd op: 19/06/2019

Langste Dag Challenge: Fietstocht door heel Noord-Holland

Vrijdag 21 juni, op de langste dag van het jaar, vindt de eerste editie van de Langste Dag Challenge plaats.

En lang is het zeker, namelijk een fietstocht van 300 kilomter door de provincie Noord-Holland.

Het initiatief voor de tocht komt van 'De Ploegmaats', bestaande uit vijf vrienden uit Haarlem. In 2018 fietsten de zij, van Haarlem naar het Noordelijkste puntje van Schotland, John O’Groats. In 20 dagen legde de groep ruim 2.000 kilometer af. Daarbij brachten ze ook nog eens bijna 20.000 euro op voor KWF Kankerbestrijding. 

Wat eigenlijk een rondje IJsselmeer zou moeten worden, is omgedoopt tot een tocht van 300 kilometer door Noord-Holland. Inmiddels hebben al ruim 300 mensen zich aangemeld voor de tocht op 21 juni.

Volgens een van de organisatoren Neal gaat het naast de uitdaging ook om een hoop lol en vriendschap voor fietsfanaten: "300 kilometers is lang. Om de lol er een beetje in te houden hebben we op een aantal locaties segmenten waar prijzen te verdienen vallen. Daar moet je niet alleen goed voor hebben getraind. Mentaal doet dat ook wel wat met je. En als afsluiting een BBQ.”

De deelnemers starten bij Pompet in Amsterdam-Noord en fietsen vervolgens via Abcoude en Hoofddorp richting Velsen. Vanaf Velsen is het een rechte lijn omhoog via de kust. Eenmaal in Den Helder fietst men via Enkhuizen en Hoorn terug naar Amsterdam. De volledige route is hier te zien.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)