Menu

Levende boeken in Schalkwijk

Gepubliceerd op: 02/11/2017

Levende boeken in Schalkwijk

Op zaterdag 11 november kunnen bezoekers van Winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem een ‘levend’ boek lenen.

De levende boeken zijn onderdeel van de Mensenbieb, mensen die buiten de maatschappelijke ‘norm’ vallen met bijzondere verhalen. Zonder betaling kan de lezer, in een gesprek, het opmerkelijke verhaal leren kennen achter het boek en het label.

Het assortiment van de Mensenbieb in Haarlem Schalkwijk bestaat uit tien levende boeken met verschillende labels. Bezoekers kunnen kiezen uit onderwerpen als gevlucht zijn, schizofrenie, bahai-geloof, joods zijn, vrouwenliefde, slechtziendheid en dakloos worden. De leestijd bedraagt 20 minuten per boek. Iedereen is van harte welkom om zonder betaling het gesprek aan te gaan met deze bijzondere levende boeken.

Op initiatief van Bureau voor Discriminatiezaken Kennemerland en het Haarlems Platform voor Religie en Levensbeschouwing wordt de Mensenbieb in Haarlem georganiseerd. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in de samenleving. Door de bijdragen van de J.C. Ruigrok Stichting, Community Service Haarlem, Gemeente Haarlem en het Humanistisch Verbond wordt dit project in Haarlem financieel mogelijk gemaakt.

In samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland worden in totaal vier evenementen georganiseerd. Het eerste vindt plaats op zaterdag 11 november aanstaande van 12.00 uur tot 14.00 uur in Winkelcentrum Schalkwijk, Floridaplein 13, Haarlem. De volgende Mensenbieb is op woensdag 22 november aanstaande van 15.00 uur tot 17.00 uur, aan het Fie Carelsenplein 2, in Bibliotheek Schalkwijk Haarlem. De laatste twee vinden begin 2018 plaats in Haarlem Noord.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)