Menu

Lokaal initiatief 'HeemSteeds Gezwam' maakt de cirkel rond

Gepubliceerd op: 28/03/2019

Lokaal initiatief 'HeemSteeds Gezwam' maakt de cirkel rond

In Heemstede heeft een aantal ondernemers in samenwerking met de gemeente een actie gestart in het kader van duurzaamheid en circulaire economie.

HeemSteeds Gezwam wil bij Heemsteedse ondernemers koffiedik inzamelen en op termijn oesterzwammen gekweekt op dat koffiedik weer afzetten in Heemsteedse winkels, horecazaken en instellingen.

De paddenstoelen zullen gekweekt gaan worden bij 'Containing Mushrooms' in Hoofddorp. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het kweken van oesterzwammen op koffiedrab.

Het initiatief is onderdeel van HeemSteeds Duurzamer. Deze beweging komt voort uit de adviesgroep Duurzaamheid van de gemeente. Samen met ondernemers stellen zij zich tot doel Heemstede verder te verduurzamen.

Haarlem105 sprak met Peter Houssart, eigenaar van Kaldi Koffie & Thee aan de Binnenweg. Meneer Houssart is één van de ondernemers die de actie steunt. Hij zegt: ''Hoe kun je nou een bestaand product herwinnen in de maatschappij? Nou, dat kan met koffiedik! Daar kun je zelfs hele mooie oesterzwammen van creëren''. Daarnaast zegt hij ''nu gooien we de koffiedik weg, terwijl je er eigenlijk nog wat mee kan''.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)