Menu

Maghreb Filmfestival op 6 locaties

Gepubliceerd op: 22/11/2018

Maghreb Filmfestival op 6 locaties

Op 6, 7, 8 en 9 december wordt vanuit het Haarlemse Circus Hakim het eerste internationale Maghreb Film Festival (MFF) gelanceerd.

Op tenminste ten minste zes locaties worden tijdens dit internationale festival bijzondere films vertoond, te weten vanuit Theater Circus Hakim, Debat- en cultureel centrum De Pletterij, Hogeschool In Holland, Theater Elswout, het Badhuis en ook in het ABC Architectuurcentrum.

De initiatiefnemers van MFF zijn twee broers; Karim Traïdia, de Nederlands-Algerijnse filmregisseur/scriptschrijver en Hakim Traïdia die als theaterartiest en mimespeler bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat als Hakim. Beide broers zijn geboren in Besbes, Algerije en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb maar ook bij het regisseren en produceren van films. Overigens wordt met de Maghreb het noorden van Afrika aangeduid (Marokko, Algerije en Tunesië).

Voor deze eerste editie van het Maghreb Film Festival zijn twaalf lange speelfilms en evenveel kortere films geselecteerd. Deze laatste zijn niet eerder in Nederland vertoond en zullen tijdens het festival in drie of vier blokken geprogrammeerd worden. Voor alle informatie over de films en het kopen van tickets zie de site van festival: https://maghrebfilmfestival.com/


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)