Menu

Meld gevaarlijke oversteken!

Gepubliceerd op: 02/11/2017

Meld gevaarlijke oversteken!

De Fietsersbond heeft een meldpunt in het leven geroepen waar mensen een gevaarlijk kruispunt voor fietsers kunnen aangeven.

Gemeenten zouden te weinig aandacht besteden aan het veiliger maken van oversteekpunten, terwijl tweederde van alle dodelijke ongelukken tijdens het oversteken van een kruispunt gebeurt. Ook de afdeling Haarlem doet mee aan de campagne: Verbeter de buurt.

Dat gemeenten te weinig aandacht zouden besteden aan de fietsveiligheid op kruispunten, komt naar voren uit een enquête die de Fietsersbond hield onder 150 lokale afdelingen.

"Er zijn natuurlijk cijfers over ongelukken op kruispunten, maar we willen voor een compleet beeld graag van fietsers zelf horen welk punten zij onveilig vinden", zegt directeur Saskia Kluit.

Onoverzichtelijke situaties worden volgens de Fietsersbond veroorzaakt door te weinig en slecht op elkaar afgestelde verkeerslichten. Bij drukte worden fietsers vaak over het hoofd gezien.

"Als het te druk is dan is de kans groot dat automobilisten of vrachtwagens fietsers over het hoofd zien, vaak met ernstige gevolgen", legt Kluit uit. De campagne loopt nog tot 30 november.
Bron: NH-nieuws


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)