Menu

Merendeel van de Noord-Hollandse jongeren wil de vuurwerkbril verplichten

Gepubliceerd op: 11/12/2019

Merendeel van de Noord-Hollandse jongeren wil de vuurwerkbril verplichten

Sinds vorig jaar zijn verkopers van vuurwerk verplicht om een vuurwerkbril mee te geven, maar worden de vuurwerkbrillen ook gedragen?

Meer dan tweederde (68 procent) van de jongeren in Noord-Holland, tussen de 10 en 18 jaar oud, vindt dat de vuurwerkbril verplicht moet worden. Dit blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van Pearle Opticiens is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Hoewel vuurwerk door de jeugd in Noord-Holland als ‘mooi’ wordt bestempeld (60 procent), geeft meer dan een derde (38 procent) aan het ‘gevaarlijk’ te vinden. Inmiddels zet bijna de helft van de jongeren (48 procent) een vuurwerkbril op wanneer zij zelf vuurwerk afsteken. Opvallend, wanneer een ander vuurwerk afsteekt, zet slechts een kwart de vuurwerkbril op. Terwijl uit cijfers van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) blijkt dat meer dan de helft van het oogletsel veroorzaakt wordt door vuurwerk van een ander.

En dat is reden om de vuurwerkbrillen in de decembermaand weer onder de aandacht te brengen. Pearle Opticiens stelt voor het zesde jaar op rij 70.000 vuurwerkbrillen beschikbaar voor kinderen en volwassenen. De vuurwerkbril is voor iedereen in Haarlem gratis op te halen tussen 12 en 31 december bij Pearle Opticiens Haarlem zolang de voorraad strekt.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)