Menu

Mogelijk directe spitsbus van Noord naar Amsterdam-Zuid

Gepubliceerd op: 17/06/2019

Mogelijk directe spitsbus van Noord naar Amsterdam-Zuid

Haarlem krijgt mogelijk een extra spitsbus die rijdt van het ziekenhuis in Noord tot aan Amsterdam-Zuid.

Het is de bedoeling dat deze lijn 245 van Connexxion er vanaf 25 augustus al komt, meldt NH Nieuws. Ook voor busreizigers vanuit Velsen is dit een snellere route naar de hoofdstad.

Het plan moet echter nog wel worden goedgekeurd door reizigersorganisaties en andere belanghebbenden. Deze lijn 245 moet onder meer de dubbeldekkers van lijn 346 ontlasten. Zo krijgt het centrum van de stad op termijn misschien minder bussen in de spits te verwerken.

De nieuwe spitslijn gaat mogelijk ook het NS-station aandoen, maar tijdens een pilot tijdens het eerste half jaar in ieder geval nog niet. De bus leidt direct naar de Prins Bernhardlaan en gaat daarna de stad uit. Zo moet de buslijn de drukke wegen in het centrum ontlasten zoals de Tempelierstraat en Rustenburgerlaan.

Ook stopt deze nieuw bus 245 op het Reinaldapark. Vaak laten de dubbeldekkers van lijn 346 hier reizigers staan omdat de bussen al vol zitten. "Zo wordt lijn 245 op twee plaatsen in Haarlem een 'steunpilaar' en 'overloop' voor lijn 346", aldus Connexxion.

In Haarlem-Noord stopt de snelbus ook bij de haltes Minahassastraat en Julianapark. Dat kan volgens berekeningen van Connexxion driehonderd reizigers per dag schelen die dan niet meer op het station overstappen op de dubbeldekkers van lijn 346. De haltes van lijn 245 moeten worden: Delftplein, Minahassastraat, Julianapark, Prins Bernhardlaan, Reinaldapark, Amstelveenseweg, VU, De Boelelaan en Station Zuid.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)