Menu

Nachtegalentocht langs het Visscherspad

Gepubliceerd op: 07/05/2019

Nachtegalentocht langs het Visscherspad

Al fietsend genieten van het gezang van de nachtegaal.

Dat is wat deelnemers aan een fietstocht van IVN Zuid-Kennemerland gaan doen. De stichting organiseert de tocht in Overveen. 


Men gaat tijdens het fietsen genieten van de zang van de nachtegaal. In het voorjaar zijn de duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland een belangrijke broedlocatie voor de zangvogels.

De excursie begint bij restaurant Kraantje Lek in Overveen en voert langs het Visscherspad richting Zandvoort. Dat pad heet zo, omdat vissersvrouwen uit Zandvoort deze route naar Haarlem namen om hun waar te verkopen. Aan het eind van de reis lag café De Kousepaal. Het café heette zo omdat de vrouwen hun kousen uittrokken om uit te rusten van hun reis. 

Op de terugweg vanuit Haarlem deden de vrouwen café ‘t Wapen van Kennemerland in Haarlem aan. Dit café kreeg de bijnaam ‘De Stinkende Emmer’ door de emmers die buiten stonden te wachten. Meedoen aan de excursie is gratis maar vooraf aanmelden wel nodig. De groep verzamelt om 19:30 op woensdag 15 mei. Aanmelden voor de wandeling kan via deze link.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)