Menu

Nederlander blijft tevreden

Gepubliceerd op: 11/09/2018

Nederlander blijft tevreden

De Nederlander is een tevreden mens.

Over de kwaliteit van leven geeft hij zichzelf net als vorige jaren een 7,8. Dat blijkt uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Uit het rapport dat het SCP dinsdag gepubliceerd heeft, blijkt dat de meeste mensen zich gezond voelen, de levensverwachting stijgt en dat de gevoelens van onveiligheid afnemen. Ook stijgt het aantal landgenoten dat hoogopgeleid is; een 6 procent stijging ten opzichte van 2008. Daarbij daalde de werkloosheid van 6,1 procent in 2016 tot 4,4 procent in het eerste kwartaal van 2018. De koopkracht van huishoudens steeg tussen 2013 en 2016 met 6 procent.

Er blijft echter een tweedeling in de maatschappij: lager opgeleiden zijn minder tevreden over hun leven dan hogeropgeleiden. Ook is er een onderscheid in de leefsituatie tussen jongeren en autochtone Nederlanders en ouderen en Nederlanders met een migratieachtergrond.

Internationaal doet Nederland het goed. We zijn gemiddeld positiever over de richting die ons land op gaat en de politiek dan andere Europese landen. Denemarken, Zweden, Luxemburg en Malta behoren samen met ons tot de landen die het meest positief zijn.

bron: Het Parool


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)