Menu

Nieuw bezoekerscentrum in stadhuis

Gepubliceerd op: 20/11/2017

Nieuw bezoekerscentrum in stadhuis

Op 23 november (de verjaardag van Haarlem) opent het nieuwe bezoekerscentrum in het stadhuis.

In de twee zuidelijke ‘kelders’ kan in zes minuten de spectaculaire animatie 'Haarlem in vogelvlucht' worden bekeken. In beeld en geluid wordt de bezoeker meegenomen door de historische ontwikkeling van Haarlem. Aan de hand van kaarten en 3D-modellen van de stad vliegt de kijker langs de vroegste bewoners van het gebied aan de rivier het Spaarne, via de bouw van de St. Bavokerk, naar de gloriedagen van de Gouden Eeuw en de eerste Nederlandse spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem.

Met de opening van deze presentatieruimte vormt het stadhuis vanaf dat moment, met de VVV, hét startpunt voor een bezoek aan Haarlem. En dat moet gevierd worden.

Tussen 17 en 19 uur zullen wethouder Jur Botter en Haarlem Marketing-directeur Esther Brasser een welkomstwoordje houden en leest stadsdichter Willemien Spook een gedicht. Dit vindt plaats in De Vishal. Aansluitend is er een borrel, ook in De Vishal en hebben genodigden de gelegenheid de Grote Markt over te steken om de animatie te bekijken in het bezoekerscentrum.
De muzikale omlijsting tijdens de inloop in De Vishal wordt verzorgd door Fredie Kuiper en Suzanne Groot.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)