Menu

Nieuwe meldkamer 112 in gebruik genomen

Gepubliceerd op: 16/05/2019

Nieuwe meldkamer 112 in gebruik genomen

Politie, brandweer en ambulancezorg heeft sinds dinsdag 14 mei de nieuwe meldkamer in Haarlem in gebruik genomen.

De meldkamer vervangt de voormalige meldkamers in Alkmaar, Zaandam en Haarlem. De Koninklijke Marechaussee sluit op een later tijdstip ook aan bij deze meldkamer.

Uiteindelijk komen er landelijk tien meldkamers. Dit netwerk van meldkamers draagt eraan bij om nu en in de toekomst burgers in nood snel en efficiënt te helpen en de ambulancezorg, brandweer, marechaussee en politie beter te faciliteren bij hulpverlening en bij bestrijding van crisis en rampen, zo meldt de Veiligheidsregio. De meldkamer Noord-Holland is de derde meldkamer die is aangesloten op dit landelijke netwerk.

De overgang naar de nieuwe meldkamer Noord-Holland in Haarlem bleek in de namiddag van 14 mei niet geheel vlekkeloos te verlopen. Niet alle brandweereenheden konden op de normale manier worden bereikt. Uit voorzorg werd rond 18.00 uur besloten brandweervrijwilligers van Brandweer Noord-Holland Noord op te roepen om alle 52 brandweerkazernes te bemensen. Om 21:45 uur waren de problemen met de alarmering opgelost en kon elke brandweereenheid in Noord-Holland Noord weer worden bereikt door de meldkamer.

Foto's: Jeffrey Koper


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)