Menu

Nieuwe tentoonstelling Stadsgezichten Haarlem & Amsterdam

Gepubliceerd op: 01/08/2019

Nieuwe tentoonstelling Stadsgezichten Haarlem & Amsterdam

In Kunstcentrum Haarlem is vanaf zaterdag 31 augustus een nieuwe tentoonstelling te zien over Amsterdam en Haarlem.

Op de tekeningen, foto’s, litho's en schilderijen zijn bekende maar ook minder in het oog springende gebouwen en stadsgezichten uit beide steden te zien van o.a. Sander van Walsum, Welmoed Schmidt, Geert Lemmers en de Haarlem Urban Sketchers.


’Deze tentoonstelling is een vervolg op de tentoonstelling Ode aan Haarlem in 2017 en interessant voor zowel Haarlemmers als de nieuwe Amsterdamse Haarlemmers. Ongetwijfeld zal een lichte heimwee naar beide steden een rol spelen bij een bezoek aan de tentoonstelling”, aldus directeur van Kunst centrum Haarlem Marina Raymakers.

Haarlem en Amsterdam zijn als steden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen door de korte geografische afstand maar ook is er al eeuwen een uitwisseling op economisch en sociaal-cultureel gebied tussen de twee steden. Ook verruilden Haarlemmers de Spaarnestad voor Amsterdam en andersom.

De tentoonstelling is van zaterdag 31 augustus tot en met zaterdag 12 oktober te zien, Gedempte Oude Gracht 117-121. Toegang is gratis.

Beeld: Welmoed Schmidt


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)