Menu

Noord-Holland gevaarlijkste provincie voor je fiets

Gepubliceerd op: 18/04/2019

Noord-Holland gevaarlijkste provincie voor je fiets

In onze provincie komen gemiddeld 73 fietsendiefstallen per duizend inwoners voor.

Daarmee is het de meest diefstalgevoelige provincie van het land. In Zeeland gebeuren er slechts 12 vervreemdingen per duizend inwoners. Dit blijkt uit een analyse uitgevoerd door de Fietsersbond. Fietsen worden vooral gestolen rond winkelgebieden, treinstations en het eigen huis.

De Fietsersbond afdeling Haarlem adviseert om je fiets zo veel mogelijk te plaatsen in beveiligde (gratis) stallingen. In Haarlem kan dit 10 dagen achtereen onder het Stationsplein. In Haarlem kun je één dag gratis stallen op de Botermarkt, de Smedestraat en de Tempeliersstraat. In Heemstede kun je bij het station met een NS-kaart je fiets een dag plaatsen.

In Nederland worden ongeveer 450.000 fietsen per jaar gestolen. Maar weinig mensen doen aangifte, minder dan 100.000. In Haarlem zijn er 5,8 aangiftes per 1000 inwoners. In Heemstede zijn dat er 5 per 1000 inwoners.

Noord-Holland kent 1,57 km fietspad per vierkante kilometer landoppervlak. Alleen Zuid-Holland heeft meer fietspad. Nederland is het enige land ter wereld met meer fietsen dan inwoners. Gemiddeld 1,3 per inwoner.


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)