Menu

Noord-Hollanders vinden dat Goudse kaas in Nederland gemaakt zou moeten worden

Gepubliceerd op: 13/05/2019

Noord-Hollanders vinden dat Goudse kaas in Nederland gemaakt zou moeten worden

60 % van onze provinciegenoten vindt dat Goudse kaas alleen in Nederland gemaakt mag worden.

Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Kien. Bijna alle kaaseters geven de voorkeur aan kaas van eigen bodem. En wij Noord-Hollanders zijn nogal kaaseters; bijna 94 % eet minimaal één keer per week kaas.

De meerderheid van de kaasliefhebbers eet dan Goudse kaas, sowieso één van de populairste kaassoorten. Noord-Hollanders vinden het gek dat Goudse kaas in het buitenland gemaakt mag worden, en ook in Nederland als Goudse kaas verkocht mag worden. 62 % let echter niet op of Goudse kaas daadwerkelijk uit Nederland komt. De meesten denken niet dat buitenlandse Goudse kaas anders smaakt dan Nederlandse.

40 % van Noord-Hollanders geeft aan niet te kunnen herkennen waar Goudse kaas vandaan komt. Een ruime meerderheid vindt het echter wel belangrijk om te weten uit welk land zijn Goudse kaas komt. Een krappe meerderheid van provinciegenoten denkt dat Goudse kaas uit het buitenland goedkoper is. Daarnaast denkt men dat de productie minder duurzaam verloopt en dat er minder op dierenwelzijn wordt gelet.


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)