Menu

Officier grensbewaking Schiphol aangehouden

Gepubliceerd op: 25/10/2017

Officier grensbewaking Schiphol aangehouden

Een luitenant-kolonel is aangehouden nadat hij vorige week een militair in opleiding mishandeld zou hebben.

De officier is de hoogst verantwoordelijke voor de grensbewaking op Schiphol.
De vrouw van de luitenant-kolonel had de soldaat van aanranding beschuldigd. Zij kent hem van een opleiding die ze samen volgen aan de Koninklijke Militaire Academie. Vrijdagavond kwam het stel de cadet tegen voor een café. Na een gesprek over de aanrandingszaak duwde de officier de man hardhandig weg. Twee politieagenten zagen het gebeuren en rekenden de commandant in.
De vrouw heeft de aanrandingszaak in het voorjaar al aanhangig gemaakt bij haar superieuren, maar uit het onderzoek dat volgde heeft men haar geadviseerd de zaak te laten rusten, omdat er niets bewezen kon worden. Om geen problemen met haar opleiding te krijgen heeft ze dat advies opgevolgd, zelfs toen de militair in opleiding later toegaf dat er sprake was geweest van ontoelaatbaar gedrag.
Het verhaal over de aanranding is pikant omdat de KMA al vaker negatief in het nieuws is gekomen met berichten over seksuele intimidatie. Een paar jaar geleden heeft het Ministerie van Defensie er nog onderzoek naar gedaan. Schijnbaar gebeurt het nog steeds.
De officier mag niet op zijn werk verschijnen zolang het onderzoek loopt.


Meer Regio

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)