Menu

Ondernemers druk door mooi weer

Gepubliceerd op: 26/02/2019

Ondernemers druk door mooi weer

Het mooie lenteachtige weer van de afgelopen dagen zorgt nu al voor volle terrassen.

Op het strand is het druk en de eerste boten varen alweer door de grachten. Haarlem105 belde een rondje om aan Haarlemse ondernemers te vragen wat het mooie weer voor hen betekent.

Bij Spaarne66 is het al erg druk geweest door het mooie weer, ondanks de wintersluiting die tot 1 april doorloopt. “Het is nu nog behapbaar”, zegt Kim. “We zijn nu nog geen 7 dagen per week open en de tafels aan het water staan er nog niet, dus we hebben voldoende personeel. Het is gezellig en mensen zijn erg vrolijk. Er wordt nu meer witbier en huisgemaakte limonade besteld dan koffie en warme chocolademelk”.

Bij grand café Brinkmann op de Grote Markt zegt de voicemail dat het personeel helaas te druk is om op te nemen. Bij Strandhuis San Blas in Overveen heeft men helaas ook even geen tijd vanwege de grote drukte.

Rob Schoenmaker van Wessel’s IJs aan de Botermarkt zegt: “Gezien het mooie weer hebben we overwogen om al open te gaan. Normaal is dat eind maart, begin april. Maar als je eenmaal open bent wil je niet meer dicht, want mensen rekenen daar dan op. Omdat het mooie weer na aanstaande donderdag waarschijnlijk niet aanblijft, hebben we besloten nog niet open te gaan”.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)