Menu

Online supermarkt Picnic breidt in november uit naar Haarlem en Heemstede

Gepubliceerd op: 01/10/2019

Online supermarkt Picnic breidt in november uit naar Haarlem en Heemstede

Online supermarkt Picnic breidt zijn service verder uit in Noord-Holland. Vanaf begin november bezorgen de elektrische wagens de boodschappen van de online supermarkt ook in Haarlem en omliggende plaatsen.

Daardoor kunnen ruim 100.000 huishoudens kennismaken met de websuper.

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat inmiddels onder andere bezorgt in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Nu wordt dus Haarlem aan dat lijstje toegevoegd. Daarnaast gaat Picnic straks bezorgen in omliggende plaatsen Heemstede, Santpoort-Zuid, Bloemendaal en Aerdenhout.

Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller is de uitbreiding naar de regio Kennemerland, met als middelpunt Haarlem, een logische keuze. “Haarlem is een stad met veel werkende mensen en jonge gezinnen. Veel inwoners zitten in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Zij hebben het al erg druk heeft met werk, hobby’s en kinderen. We willen hen tijdrovende ritjes naar de supermarkt uit handen nemen door de boodschappen thuis af te leveren.”

De boodschappen worden voor het hele gebied vanuit de hub aan de Küppersweg 9 in Haarlem geleverd. De websuper streeft ernaar begin november voor het eerst de weg op te gaan. Er wordt gestart met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers. Met deze karretjes en medewerkers worden ook boodschappen bezorgd in IJmuiden en Driehuis, waar Picnic eveneens van start gaat.

Om gebruik te kunnen maken van de service, moet je je eerst registreren via de app van de supermarkt, waarmee zij zich op de wachtlijst plaatsen. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)